Szombathely

2009.12.20. 18:30

Karácsonyvárás Attiláéknál

A hétvégén lezárult lapunk akciója a leukémiás Sólyom Attila megsegítéséért.

Szalabán Attila

Ahol gyermek van, ott mindenképpen szép a karácsony. Sajátos hangulata van a készülődésnek. Sólyoméknál pedig három gyerkőc is van.
 
- Takarítással, főzéssel, az ünnepi készülődéssel telt nálunk ez a hétvége - meséli Sólyom Attiláné, Anikó.  - Gipszformákat öntöttünk ki együtt, aztán a gyerekek kifestették azokat. Persze közben szutykosak lettek a festéktől. De nem baj. Ezek is felkerülnek majd a fára. Holnap mézeskalácsot készítünk. Én csak kinyújtom a tésztát, a gyerekek a formákkal kiszúrják majd a figurákat. Mindenkinek a keze munkája felkerül a karácsonyfánkra.

Olyan karácsonyfa készülődik ott Kőszegen, a református parókia alsó, albérleti szintjében, amelyik csak egy van ebben az országban. A hányatott sorsú Sólyom családé.

A kis Attila kívánsága is teljesül: a téli szünet előtt elmehet újra osztálytársai közé a Balog iskolába. Már senki sem beteg a családban. Bence nem hurutos, Bettinek nincs láza, Attila nem köhög. A két nagyobb tehát megy hétfőn iskolába, a kicsi pedig óvodába.

Attila lázasan készülődött vissza az osztályba. Tanult. Kijavította a helyesírási hibákat, mindegyik szót újra írta, amit Erika néni rossznak talált. (Tudjuk: a mi Attilánk és a helyesírás nem barátai egymásnak.)

Jól érzi magát, a frissen leesett hóban szívesen hempergőzött volna egyet. Mikor is tehette ezt meg utoljára? 

Talán két éve, hiszen a tavalyi telet a kórházban töltötte.

Mi is készülődünk.

Az olvasóinkkal gyűjtött adományokat hamarosan átadjuk a családnak, odakerülnek karácsonyfájuk alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!