Szombathely

2009.12.09. 03:26

Meseút a könyvtárban - Országos gyermekkönyvhét

Országos gyermekkönyvhét, előtte országos olvasás-népszerűsítő program. Az elmúlt napokban sokféle rendezvény volt a kőszegi könyvtárban.

Némethy Mária

Az országos gyermekkönyvhéthez sokszínű rendezvénnyel - például rajzkiállítás, origami - kapcsolódott a Chernel Kálmán Városi Könyvtár. A Mese útja országos olvasás-népszerűsítő programhoz csatlakozva novemberben, az óriások havában meseillusztráló pályázatot hirdetett a könyvtár alsó tagozatosoknak. Benedek Elek Fadöntő című meséjéhez 139 gyermekmunka érkezett a kőszegi és a környékbeli iskolák mellett az ország négy távolabbi iskolájából is. Az 1-2. osztályosok kategóriájában I. Mészáros Gábor (Berettyóújfalu), II. Buchammer Gergő (Lánycsók) III. Szeifert Máté (Lánycsók). A 3-4. osztályosok között I. Turáni Ádám (Kőszeg, Árpád-házi), II. Csősz Máté (Berettyóújfalu), III. Vörös Virág (Kőszeg, Balog).

Minden résztvevő emléklapot kapott, a helyezettek könyvjutalomban részesültek. A legszebb munkákból készített kiállítás a gyermekrészlegben látható, március végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!