Szombathely

2011.01.19. 09:05

Hét új térfigyelő kamera Szombathelyen

Öt helyszínre összesen hét új térfigyelő kamerát szereltek Szombathelyen. Az objektívek fókuszába elsősorban a Fő tér kerül, és ezzel remélhetőleg csökkenthető a bűnözés is.

Prófusz Péter

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint a városban öt helyszínen helyeztek el új térfigyelő kamerákat. A Szombathely Megyei Jogú Város Közbiztonságáért Közalapítvány jóvoltából két fix kamerát helyeztek el a Bejczy utca 1-3. szám alatti épület homlokzatára. A kamerák így a Bejczy utca mellett a Kossuth Lajos utcát és a városháza előtti teret pásztázzák majd éjjel-nappal.

Szintén két fix kamerát szereltek a Fő tér 29. szám alatti épület homlokzatára, ezek segítségével a Király utcát, a Savaria teret és a Szent Márton utcát tarthatják szemmel a szakemberek. Forgó kamerát helyeztek ki a Fő téri Szentháromság-szobor északi oldalán lévő lámpaoszlopra. A közbiztonságért közalapítvány tulajdonába tartozó kamerával a Fő tér teljes nyugati és északi részét, valamint a Kőszegi és Széchenyi utcát lehet megfigyelni.

Forgó kamera került a Szentháromság-szobor déli oldalán lévő lámpaoszlopra, melynek fókuszába a tér teljes nyugati és déli része, továbbá a Bejczy utca kerül. Az új térfigyelő kamerák ötödik helyszíne is a Fő tér, hiszen a Külsikátor torkolatánál lévő lámpaoszlopra szerelt forgó kamerával a tér teljes középső és keleti része figyelhető meg. Az új berendezések remélhetőleg a zsebeseket is távol tartják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!