Szombathely

2012.12.14. 18:31

A rendkívüli téli időjárásra készülnek Vasban

Szombathely - A rendkívüli téli időjárásra történő felkészülésről tartott sajtótájékoztatót pénteken a Vas Megyei Védelmi Bizottság.

Nagy Ildikó

Harangozó Bertalan vasi kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke hangsúlyozta: a megyei, valamint a helyi védelmi bizottságok ülésein is téma volt a rendkívüli téli időjárásra történő felkészülés. Megjegyezte: a felkészülésért elsősorban mindenki maga felelős, az együttműködő, felelős hozzáállás minden állampolgártól elvárható.

Dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta: a megyében kijelölt 304 befogadó- és melegedőhelyen több mint 16 ezer embert tudnak elhelyezni, a fő közlekedési utak mentén pedig 29 kényszervárakoztató helyet jelöltek ki, elsősorban üzletközpontok parkolóiban. Szükség esetén több mint 1300 önkéntes tűzoltót tudnak bevetni, rajtuk kívül több mint 4 ezer ember mozgósítható polgári védelmi szolgálatra.

Lakatos Tibor rendőr ezredes hangsúlyozta: a közterületeken szolgálatot teljesítő kollégái a fedél nélküliekre is figyelnek a téli hidegben, de a közúti közlekedés irányításában is közreműködnek.

Dr. Stánitz Éva megyei tiszti főorvos arról beszélt, hogy listájuk van azokról a szülés előtt álló kismamákról, valamint a rendszeres központi egészségügyi ellátásra (például dialízisre) szorulókról, akiknek a szállítását szükséghelyzetben meg kell oldani.

Dr. Lórántfy Mária megbízott orvos-igazgató elmondta: a regionális mentőszervezet is felkészült a téli időjárásra, ugyanerről számolt be Horváth László, a Magyar Közút megyei igazgatója.

Dr. Baán Mihály alezredes, a megyei védelmi bizottság titkára hangsúlyozta: szükség esetén a Magyar Honvédség győri alakulatától is számíthatunk segítségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!