Szombathely

2013.01.09. 15:21

Ady téri kollégium: február vége a határidő

Szombathely - Jól állnak a felújítási munkálatokkal az egyetem Ady téri kollégiumának épületénél, lassan túl vannak a nehezén, mondja Tóth Péter kollégiumvezető, projektmenedzser. Február vége a határidő.

Ambrózai Zsuzsanna

Egy közös pályázat segítségével újulhat meg a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ C épülete, valamint az egyetem Ady téri kollégiumának épülete. Szükség volt a felújításra, korszerűsítésre, egyebek között a rezsiköltség csökkentése, másrészt a korszerű technológiák bevezetése miatt is.

 

A külső hőszigetelés már szinte teljesen készen van, a lapostető szigetelését a napokban kezdték meg a szakemberek, ez van még hátra. Fotó: Kiss Teodóra

 

Tóth Péter, a kollégium vezetője, a projekt menedzsere elmondta, éppen itt volt az ideje annak, hogy sor kerüljön az Ady téri épület felújítására is. A munkálatok nyár végén kezdődtek, most közelítünk a kivitelezési határidő végéhez, így őt kérdeztük, hogy állnak a munkálatok az épületnél.

- Hivatalosan február 28-áig kell befejeznünk a felújítási munkálatokat. Ehhez képest azt kell mondanom, jól állunk, ha úgy tetszik, a vártnál jobban - így a vezető, aki elmondja azt is, külön öröm, hogy kívül-belül is történnek célravezető változások.

- Jelenleg épületen belül a fűtésrekonstrukció már mondhatni 95 százalékban elkészült, itt a szoftverezési rész van hátra. A nyílászárók cseréje is majdnem száz százalékos, a földszintet érinti még néhány munkálat. Hasonló a helyzet a külső szigeteléssel is, szinte teljesen elkészült, a színezés még hátra van. A lapostető szigetelése a nagyobb mértékű munka, amely most éppen zajlik. Ez az a munkafolyamat, amely időigényes, s még folyamatában van - mondja az intézmény vezetője.

A belső terek korszerűsítése is megtörtént, az energiatakarékos zuhanycsaptelepeket már felszerelték, és apróbb javítások várhatók az elkövetkezendő időszakban.

Tóth Péter hozzáteszi, külön köszönet jár a majdnem háromszáz  kollégistának, akik a nehéz, fűtés nélküli időszakot is átvészelték, hiszen mintegy 20-30 fő költözött át más helyre, a többiek maradtak.

- Egyetemistákhoz méltóan álltak hozzá a felújítás kérdéséhez - így a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!