Szombathely

2013.01.30. 17:34

Szocialisták: a fejlesztések tekintetében elengedhetetlen a konszenzus

Szombathely - Évadnyitó sajtótájékoztatójukat a fejlesztés témakörében tartották a szocialista országgyűlési képviselők. Szerintük kommunikációs lufi a mechatronikai központ terve.

Simon Erzsébet

A gazdasági fellendülés és a munkahelyteremtés a fejlesztésektől várható - jelentette ki dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő, a szocialista párt szombathelyi elnöke azon a szerdai évadnyitó sajtótájékoztatón, amelyet egy múlt heti konferencia apropóján tartott párttársával, dr. Nemény András országgyűlési képviselővel, aki a szocialista frakció fejlesztési kabinetjének vezetője. Fontos tanácskozást tartottak a Szombathely-Szentgotthárd-Zalaegerszeg autóipari centrum létrehozásáról, a gazdasági együttműködésről. Erre azonban a szocialistákat nem hívták meg, pedig mint hallottuk, ők támogatják az effajta törekvéseket.

Ipkovich György hangsúlyozta: a korábbi városvezetés nagy súlyt helyezett arra, hogy valamennyi politikai párt részese legyen a térségi fejlesztésekről folyó diskurzusoknak, s most szomorúan konstatálja, hogy a jelenlegi politikai kurzus nem igényli az ellenzékkel való párbeszédet, jóllehet tudnának segíteni. A szocialisták ígérik, ha jövőre győznek, ismét konszenzussal dőlnek el a nagy fajsúlyú kérdések.

Nemény András szerint szükséges fejleszteni a mechatronikai iparágat, ám ehhez létfontosságú lenne az egyetemi háttér, ami szerintük nincs meg, ezért aztán "kommunikációs lufinak" tűnik az egész elképzelés.

Ipkovich hozzátette: nem szerencsés a térség perifériájára kerülni, márpedig oda jutunk, hiszen a korábbi fejlesztési elképzelések a Győr-Sopron-Nagykanizsa tengelyt vették alapul, Szombathellyel a központban, s ez most nem így van. A szocialista képviselők szerint olyan új munkahelyeket kellene teremteni, amelyeket a saját erőforrásainkra, adottságainkra lehet alapozni. Ilyen például az egészségipar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!