Szombathely

2013.02.05. 17:34

Húshagyókedd délutánján: a 2. FarsangFarka a Fő téren

Szombathely - A Civil Kerekasztal és a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület az Agora Kulturális Központ támogatásával, szponzori segítséggel várja a tavaszt: ez lesz a második FarsangFarka a Fő téren.

Ölbei Lívia

Az Agora-Szalon sajtótájékoztatóján Parais István igazgató rögtön maga mellé állítja Tudort - "ki tudja, hátha elkél a segítség" -, aztán arról ejt néhány szót, hogy az Agora Kulturális Központ évek óta fokozott figyelmet szentel a civilekkel való együttműködésnek. Tudor, Szende, a Királyfi és a Gonosz Mostoha illedelmesen követik az eseményeket: a Barátság óvodából érkeztek, hogy ízelítőt adjanak a Fő téren várható jelmezes forgatag hangulatából.

A Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület képviseletében Kovács Ferencné a FarsangFarka kulturális kínálatáról beszél, köszönettel a szponzori segítségért, valamint az Agora által a szervezők rendelkezésére bocsátott színpadért.

Tavalyi pillanatkép a Fő téri farsangról: kicsik, nagyok vonultak. Fotó: Benkő Sándor

A program február 12-én 14 órakor kezdődik és 17 órakor ér véget: a KDG drámatagozatosai és énekkarosai például farsangi népszokások feldolgozásával készülnek, lesz néptánc és bűvészműsor, a szombathelyi óvodák jelmezes fölvonulással járulnak hozzá a sikerhez, föllépnek a WSSz színészei, játszik a Vas Megyei Vadászkürt Együttes. Közben pedig már érkeznek az égetnivaló kiszebábok az óvodákból és iskolákból a versenyre; a futóversenyre és a forraltborfőző-versenyre a helyszínen is lehet nevezni.

Kőszegfalviné Pajor Kláránál (Civil Kerekasztal) először a gyerekek állnak sorba a Szalon előterében a friss farsangi fánkért, amelyből szintén nem lesz hiány a keddi forgatagban: a fánksütők is versengenek. Most már csak az kell, hogy jó idő legyen, és a kiszebábokkal együtt tényleg eltűnjön a tél: jöjjön a tavasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!