Szombathely

2013.04.17. 17:32

Beiskolázási gondok

A megyeszékhelyet is érintő beiskolázási problémákról tartott szerdán sajtótájékoztatót dr. Nemény András országgyűlési képviselő, az MSZP Vas megyei elnöke.

Munkatársunktól

Dr. Nemény András a szerdai sajtótájékoztatón kijelentette: "az MSZP nem híve a kormány azon döntésének, miszerint a hat éves gyermekeknek iskolába kell menniük".

Az országgyűlési képviselő megjegyezte: nagyon nehéz döntés a szülők számára az iskolaválasztás, főleg akkor, ha a rendszerben gondok vannak, s bizonytalanság tapasztalható. Az MSZP Vas megyei elnöke úgy látja: "a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem készült fel arra a helyzetre, hogy a kormány döntése nyomán 25 százalékkal több elsős lesz szeptemberben".

Mint mondta: a hozzájuk érkezett szülői észrevételek, megkeresések is ezt támasztják alá. Az MSZP állásfoglalása szerint a gyermek akkor menjen iskolába, ha megérett rá, s lényeges, hogy kikérjék a szülők véleményét. A párt fontosnak tartja, hogy ne legyen ilyen mértékű bizonytalanság az iskolaválasztás körül. Azaz ne kelljen aggódniuk a szülőknek, hogy gyermekük bekerül-e az adott intézménybe, vagy sem. Nemény András úgy látja, hogy a 25 százalékkal több gyermek problémája nemcsak általános iskolában jelenik meg, hanem ez az anomália a középiskolai és egyetemi éveket is végigkíséri.

A sajtótájékoztató végén a képviselő arról is beszélt, hogy az MSZP az élelmiszerek árának csökkentését tartja igazságosnak az emberek felé. Ebben a témában aláírásgyűjtést is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!