Szombathely

2013.04.22. 13:42

Ha nem dobja el, nincs mit összeszedni

Felsőcsatár - Mintegy százötvenen vettek részt hétfőn szemétszedési akcióban a Föld Napja alkalmából Nemzetiségi Nyelvet Oktató Általános Iskola szervezésében.

Merklin Tímea

Az iskola tanulói, valamint a pedagógusok saját falvaikban (így összesen hat községben: Nardán, Felsőcsatáron, Vaskeresztesen, Horvátlövőn, Pornóapátiban, és Náraiban) gyűjtöttek szemetet a helyi utak, árkok mentén a helyi önkormányzatok és a Magyar Közútkezelő Kht. összefogásával.  Az akció  célja egyfelől a közvetlen környezet megtisztítása volt, másfelől  annak az eszmének az elültetése a gyermekekben, hogy  "Ha te nem dobod el, nekem már nincs mit összeszednem": Az iskola tanárai szerint a gyakorlatban tudatosítható a legjobban a   diákokban, hogy ők  felelősek környezetük  állapotáért.

A program évről évre ismétlődik, ezért bíznak benne, hogy el is tudják érni a céljukat, hiszen ökoiskolaként kiemelt feladatuk a  helyi környezet védelme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!