Szombathely

2013.05.15. 09:35

A mesék világában

„Es war einmal” címmel nyolcadszor hívta életre a Dési iskola idegen nyelvi munkaközössége internetes német nyelvi versenyét.

Bajdó Bettina

Kétszáz éve, 1812 decemberében jelent meg nyomtatásban az első Grimm mesekönyv. Mivel a hagyományos német nyelvi megmérettetés témája mindig egy aktualitáshoz kapcsolódik, így az idei versenynek is egy, a gyermekekhez közel álló évfordulót választottak a szervezők: a résztvevők ezúttal a Grimm-mesék világában barangolhattak.

Horváthné Tóth Ágnes munkaközösség-vezető, a verseny szervezője elmondta: a játékos, internetes vetélkedő célja a német nyelv gyakorlása, az új, a gyerekekhez rendkívül közel álló technika felhasználásával. Az e-mailben küldött német nyelvű feladatok megoldása közben a megadott oldalakon kereshették a tanulók az információkat.

Idén nyolc iskola 13 csapata vágott neki a vetélkedésnek (Fotó: Vojnovics Viktória)

Így az olvasásértési és a hallás utáni készségük egyaránt fejlődött. Az idei tanévben nyolc iskola 13 csapata vágott neki a vetélkedésnek, mely a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola győzelmével ért véget.

A második helyen a gencsapáti Gróf Apponyi Albert Általános Iskola, valamint Szeleste, Ölbő, Pósfa községek általános iskolájának csapata osztozott, a dobogó harmadik fokára a helyi Bercsényi Miklós Általános Iskola csapata állhatott.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!