Szombathely

2013.06.09. 14:36

Szent Kvirin búcsúja

Szent Márton mellett a megyeszékhely másik szentje Szent Kvirin. V asárnap templomukban és a szent Perint parti emlékhelyén rá emlékezett a szalézi közösség és a város.

Némethy Mária

Vasárnap délelőtt a szalézi templomban ünnepi szentmisén emlékeztek meg a templom névadójáról, a hitét semmilyen kényszer hatására sem megtagadó, vértanú halált halt Szent Kvirinről. Ennek a főcelebránsa P. Baji János szalézi szerzetes volt. Délután az Óperint utcai Perint hídnál, a Szent Kvirin emlékhelynél folytatódott az ünnepség.

Itt P. Baji János elevenítette fel a szent élettörténetét. Savaria színházában mondták ki rá a halálos ítéletet, s itt az emlékhelynél lelte halálát. Hősiesen viselkedett. - Megrendíthetetlen ragaszkodása a hitéhez, az igazsághoz példát ad a most élőknek. Hiteles ember volt, tartással bírt, azt mondta ma is, amit tegnap és holnap is emelte ki a szalézi szerzetes.

A város vértanú hitvallója emléke előtt többen is tisztelegtek. Sopronból és Ausztriából érkeztek zarándokok. Koszorút helyezett el az emlékhelynél dr. Puskás Tivadar polgármester és a szombathelyi egyházközségek képviselői. A szaléziak kerti ünnepséget is rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!