Szombathely

2013.06.18. 15:43

Téma a gázfelülvizsgálat Szombathelyen

Szombathely - Immáron bizonyos, hogy a politika asztalára került a gázfelülvizsgálat ügye. Kedden két szocialista képviselő is megszólalt.

Kozma Gábor

Dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő, az MSZP városi elnöke, valamint  dr. Nemény András országgyűlési képviselő tájékoztatta a sajtót az egyre nagyobb hullámokat keltő gázfelülvizsgálat ügyében.

Elöljáróban Ipkovich György szólt a jogi háttérről, kiemelve: nagyon szorítanak a határidők,  az első már ez év végére lejár.  Mint mondta,  nagyon rossz a  kormányzati kommunikáció  ebben az ügyben, az emberek többsége azt sem tudja, mi a teendő. Van, hogy csak  egy fecnit raknak  ki a lépcsőházakba, s ezen közlik,  hogy  mit kell elvégeztetnie a lakónak, sokszor százezrekért.

Nemény András  a Derkovits lakótelepiek panaszait osztotta meg. Itt is  óriási  a felháborodás, főleg, mert mindent a  lakókra, többnyire  kisnyugdíjasokra  hárítanak.   Egész iparág épült  már erre a gázfelülvizsgálatra mondta.  A Derkovitson egy-egy lakás átalakítása 350-400 ezerbe kerül majd. Ennyi pénze erre sok embernek nem lesz.

- Mi javaslattal élünk a kormány felé. Részint, hogy tolják ki a határidőket, másrészt, hogy osszák meg a költségeket. A panelprogramhoz  hasonlóan egyforma arányban viselje a terheket a  lakó, az önkormányzat és az állam fogalmazott.

A közgyűlés FIDESZ-KDNP frakciója  azt javasolja  a kormánynak, hogy hosszabbítsák meg a  felülvizsgálati határidőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!