Szombathely

2013.10.16. 09:38

A Váci iskola diákjai is csatlakoztak a szövetség felhívásához

Szombathely - A Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete és diákjai idén is örömmel fogadták a Magyar Diáksport Szövetség felhívását, mely arra buzdította őket, kapcsolódjanak be a Magyar Diáksport Napja 2013 programjába.

Bajdó Bettina

Múlt hét pénteken a Váci iskolában minden a sportról szólt, mivel tanárok és diákok is csatlakoztak a Magyar Diáksport Napja programokhoz. Németh Gábor igazgató elmondta, hogy kiemelt figyelmet fordítanak az egészséges életmód, életvezetés és környezettudatos magatartás kialakítására, továbbfejlesztésére, a gyerekek mindennapi életébe való beépítésére. Az egészséges táplálkozás mellett nagy hangsúlyt kap az általános mozgáskultúra fejlesztése, a mindennapos önkéntes testmozgás belső igényének kialakítása.

– 2011-ben volt a diákszövetség első felhívása, melyhez csatlakozott az iskolánk – folytatta az igazgató. – Akkor 2011 méter kellett futni és 120 percet mozogni. Örömmel teljesítettük a kérést. Ezt ismételtük meg az idei évben, csak éppen most 2013 métert futottunk.

A nap zenés, táncos bemelegítéssel kezdődött az udvaron, melyen a pedagógusokon és tanulókon túl részt vettek a szülők, valamint a meghívott társintézmény, a Mocorgó Óvoda óvodásai is. Ezt követően, a rendőrség által biztosított útvonalon, az iskolából a Váci Mihály utcán, valamint a Rohonci úton a Városligeti Sportpályáig futottak valamennyien. Az alsó évfolyamos tanulók a ligetben játékos sportvetélkedőn mérhették össze erejüket, a felsős diákokkal pedig visszafutottak az iskolába, ahol a tornateremben, illetve a sportpályákon, különböző labdajátékokból tartottak házibajnokságot. Volt labdarúgás, kosárlabda és röplabda is. Ugyanezen a napon rendezett Városi Labdarúgó Sportnapon az iskola két korcsoportban, két csapattal versenyzett a Városligeti sportpályán labdarúgás sportágban, itt is szép eredményeket értek el.

– A sportnapi rendezvényünk sikeresnek mondható, hiszen minden résztvevő teljesítette a program által előírt 2013 méteres futótávot, valamint legalább 120 percet töltött aktív, örömteli, testmozgással a szabad levegőn – emelte ki az igazgató. – A jó hangulat többek közt köszönhető volt a zenés bemelegítésnek, de annak is, hogy a tanulók zömének nagy élményt jelentett a nagy utcai futóversenyek hangulatát idéző közös futás, melyet csak aktív részvétellel lehet megélni. Biztos, hogy legközelebb is csatlakozunk a programhoz.

A diákok továbbra is sportos életet élhetnek, a következő program, amin részt vesznek a Szent Márton napi túra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!