Szombathely

2013.10.22. 10:35

Külföldi tapasztalatok: a diákok gyakornokoskodtak és tanultak Németországban

Címkék#Szombathely

Szombathely - Hétfőn tartották a Leonardo da Vinci Mobilitas pályázat projektzáróját a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola és Kollégiumban (HBSZ).

Medics Diána

Az egész életen át tartó tanulást támogató Leonardo da Vinci Mobilitas pályázatnak köszönhetően az iskola 12 ügyviteli és informatikai szakirányú képzésen résztvevő diákja tölthette három hetes nyári gyakorlatát a szászországi Peine városában. A pályázat keretében lehetőség volt felvenni a kapcsolatot a helyi Berufsbildende Schule-val. A tanulók a gyakorlati idő alatt hetente egy-két napot a fogadóiskolában töltöttek, közismereti órákra ültek be, a hét többi napján pedig tizenkét vállalkozás fogadta és foglalkoztatta a diákokat az augusztus 17-től 31-ig tartó időszakban. Főként ügyviteli, irodai munkákat végeztek. A projektzáró rendezvényen Bokor Csaba megbízott igazgató köszöntője után Fábián Éva, a HBSZ tanára és a projekt egyik felelőse elmondta: a diákok élményekkel, és interkulturális ismeretekkel gazdagodtak a német munkamorál és a nyelv hathatósabb megismerése mellett. Marosán Ottó projektfelelős tanár a pályázat nyújtotta lehetőségekről, megírásának útvesztőiről, és az együttműködéssel kapcsolatban szerzett tapasztalatokról beszélt. A projekt véglegesen október 31-én zárul. Amennyiben a Peinével való együttműködés tartósnak bizonyul, 2014 áprilisában tíz tanuló érkezne Németországból a megyeszékhelyre, hogy helyi, és környékbeli vállalkozásoknál vegyenek részt gyakorlaton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!