Szombathely

2013.11.04. 13:26

Akik élvezik a szolgálatot

Szombathely - Kedvezőek a diákság körében a közösségi szolgálat első tapasztalatai, derült ki az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet jelentéséből.

Farkas Eszter

A 2011-ben hozott köznevelési törvény szerint 2016-tól az érettségi vizsga megszerzése feltétele 50 óra közösségi szolgálat elvégzése. A középiskolások 2016-ig fokozatosan kapcsolódnak be a közösségi szolgálatba: a miniszteri rendelet szerint először az előző, 2012/13-as tanévben kilencedik osztályos diákoknál kellett megszervezniük az iskoláknak a közösségi szolgálatot, az 50 órát három év alatt lehet elvégezni. Van intézmény, ahol már bevezették a közösségi szolgálatot, amely az Egyesült Államokból és Angliából indult el, és egyre több országban része a fiatalok nevelésének. Eddig nagyjából az iskolák egynegyedének diákjai vettek részt a szolgálatban. Például a szombathelyi Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium focicsapatának tagjai a júniusi, dunai árvíznél a gátak magasításához hordák a homokzsákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!