Szombathely

2013.11.05. 16:05

Állampolgárok véleményét viszi el az LMP

Szombathely - Az állampolgárok véleményét viszik el a parlamentbe - ez az ökopárt legújabb országos kezdeményezése. Ez alkalomból járt kedden Szombathelyen Vágó Gábor képviselő.

Kozma Gábor/Vas Népe

Új kezdeményezést indított útjára a Lehet Más a Politika, mellyel az állampolgárok véleményét kívánják bevinni az Országházba - erről beszélt Vágó Gábor, az LMP parlamenti képviselője tegnap szombathelyi sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a Szólalj fel! A Parlament a Tiéd is! elnevezésű akció keretében az LMP lehetőséget kínál az állampolgároknak, közösségeknek, civil szervezeteknek, hogy véleményüket szóról-szóra az Országgyűlés plenáris ülése elé vigyék. Vágó Gábor, a párt országgyűlési képviselője a tájékoztatón azt is kifejtette, hogy szeretnék visszaadni a kiüresedett képviseleti demokrácia eredeti értelmét. Azért, hogy ne a lejáratódott elitek véleményét nyomják le az állampolgárok torkán, hanem a szabad állampolgári véleménynyilvánításnak nyissanak teret magasabb fórumokon. Az állampolgároknak, civil közösségeknek a napirend előtti felszólalás, az interpelláció, az azonnali kérdés és a napirend utáni felszólalás áll a rendelkezésre ehhez. A videóra felvett, vagy írásban rögzített véleményeket, kérdéseket várja a zöld párt.

Vágó Gábor és Horváth Zoltán tájékoztatott az újabb akcióról. Fotó: Szendi Péter

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője hozzátette, hogy nem csak az országos, hanem a helyi problémákat is várják, melyeket ő fog bevinni az önkormányzat közgyűlése elé. Horváth Zoltán kifejtette, hogy igazi demokrácia csak ott lehet, ahol teljességgel működik a szabad véleménynyilvánítás és a kritikákat nem söprik le.

Vágó Gábor délután egy kávéházi beszélgetésen a szombathelyi állampolgároknak, civil szervezetek képviselőinek is bemutatta a kezdeményezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!