Szombathely

2014.01.27. 13:50

300 új állás Szombathelyen

Szombathely - Hétfőn állt munkába az LuK-nál a kettőezer-egyszázadik munkavállaló. Az új kollégát köszöntötték.

Kupi Györgyi

Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-nél hétfőn napon kezdte meg munkáját a 2100. munkatárs. A 24 éves Dénes Bálint a ZMS (kéttömegű lendítőkerék) előszerelő területén szerelőként dolgozik majd. Első munkanapján Szigeti Tibor területvezető köszöntötte a kollégát, aki ajándékot is kapott: LuK-ás bögrét, tolómérőt egyebek mellett.

Hétfőn állt munkába az LUK 2100. dolgozója, Dénes Bálint (jobbról), akit Szigeti Tibor (balról) területvezető köszöntött. Fotó: Horváth Csaba

Az erősáramú elektrotechnikus végzettségű fiatalember Pápán tanult, előző munkahelye egy merseváti kisvállalkozásnál volt. Mint a Vas Népének elmondta: ismerősei, barátai dolgoznak már a kuplunggyártó cégnél, és jó tapasztalatokat szereztek a szombathelyi nagyvállalkozásnál. Dénes Bálint ezért döntött úgy, hogy megpróbálkozik itt elhelyezkedni, ami sikerült is. Reméli, hogy hosszútávon megtalálja a számítását.

Szigeti Tibor hasonlóképp nyilatkozott. tartósan számítanak az új kolléga munkájára a vállalatnál, amely az idén .már ötvennyolc fővel gyarapította munkavállalói létszámát, ebben az évben összesen háromszáz embert vesznek fel.

A világon minden tizenegyedik új autó az LuK Savaria által gyártott kuplunggal kerül felszerelésre. Az idén újabb gyártó- és összeszerelő sorokat helyeznek üzembe a gyárban, valamint bővítik a termékfejlesztési osztályt, beindítják az újonnan kialakított szerszámüzemüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!