Szombathely

2014.01.30. 14:40

Jól teljesítettek informatikából

Szombathely - Harmadik alkalommal szervezte meg a SZMSZIK Gépipari Szakközépiskolája a megye 7- 8. osztályos tanulóinak szóló informatikai versenyt.

Ambrózai Zsuzsanna

A diákok online-tesztet töltöttek ki, elméleti tudásukról, és gyakorlati ismereteikről is számot adtak a versenyen. Szövegszerkesztési, prezentáció-készítési, grafikai és táblázatkezelési feladatokat oldottak meg a megmérettetés részeként. A kérdések összeállítását és az elkészített munkák értékelését az iskola számítástechnika munkaközössége végezte.

A 7–8. évfolyam tanulói vettek részt az informatika versenyen. Fotó: Ambrózai Zsuzsa

Maga a verseny múlt héten volt, az értékelés azonban szerdán zajlott. A 7. évfolyamosok kategóriájában Vízi Barnabás (Paragvári Utcai Általános Iskola) lett az első, Camolese Helena (Bercsényi Miklós Általános Iskola) a második és Rácz Botond (Zrínyi Ilona Általános Iskola) a harmadik. A 8. osztályok közül Sulyok Botond (Paragvári Utcai Általános Iskola) végzett az első helyen, őt követi Márton Balázs (Kardos László Általános Iskola) és Bognár Bálint (Béri Balog Ádám Általános Iskola) a sorban. A Gépipari Szakközépiskola fontosnak tartja a diákok digitális kompetenciájának fejlesztését, az informatika által biztosított lehetőségek helyes kihasználásának bemutatását, hiszen ezek nélkül ma már nehéz boldogulni. A szakmai munka sikerességét és eredményességét mutatja az is, hogy több egykori általános iskolás versenyző tanul az iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!