Szombathely

2014.01.21. 13:29

Prof. dr. Rácz Péter mindig a betegek érdekeit nézi

Szombathely - Egy orvos mindig a betegek érdekét nézi, azon munkálkodik, hogy elősegítse gyógyulásukat. Nincs ezzel másképp prof. dr. Rácz Péter nyugalmazott osztályvezető főorvos sem.

Bajdó Bettina

Prof. dr. Rácz Péter munkásságát több díjjal is elismerték már. Fotó: Szendi Péter

Prof. dr. Rácz Péter 1981-től egészen 2000-ben történt nyugdíjazásáig a Markusovszky kórház szemészeti osztályának osztályvezető főorvosa volt. Tudományos tanácsadóként, az akadémia doktoraként ma is azon munkálkodik, hogy az osztály munkáját segítse, szakmai tapasztalatait átadja. Elárulta, büszke arra, hogy vannak fiatal orvosok, s hogy az ő oktatásukban ily módon részt vehet. Azt vallja, egy osztály akkor működik jól, ha a munkatársak szakmailag és emberileg is támogatni tudják egymást. Mindezt többre tartja, mint bármely más elismerést, pedig ez utóbbiból is kijutott neki. Prof. dr. Rácz Péter kapott már Batthyány–Strattmann-díjat, s dr. István Lajos-életműdíjjal is büszkélkedhet. Külön kiemelte a Shulek Vilmos nevét viselő emlékérmet, melyet pár éve vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!