Szombathely

2014.01.21. 13:35

Vandálok a Vargarénában

Szombathely - Megrongálták a Puskás iskola mögött található Vargaréna elemeit. A kár mintegy százezer forint.

Farkas Eszter

Vandálok rongálták meg vasárnap a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium, az egykori Puskás iskola mögött található Vargaréna elemeit. A Vargaréna Skate Park a gördeszkások, görkorisok, bmx-esek, rolleresek kedvelt pályája.

Ismeretlenek rongálták meg a pályát, ezt mutatja Varga Jenő. Fotó: Horváth Csaba

– Az eset valószínűleg vasárnap történ. Hétvégén néhány diák mindig eljön a park mellett, hogy megnézzék, minden rendben van-e. Vasárnap délután három óra körül járt a parknál az egyik diákom, akkor még nyoma sem volt rongálásnak. Valószínűleg nem egy ember tette tönkre az elemeket. Az egyik negyed körívet, amelyet gyorsítóként használnak a fiatalok teljesen felborították, s kiszedték a csavarokat is. A többi elemhez is hozzányúltak az ismeretlenek, azokból is a csavarokat távolították el – mesélte összetörve Varga Jenő, a Puskás Diáksport Egyesület elnöke, aki egyébként az 1997-ben felépült Vargaréna megálmodója, a szombathelyi skate-élet ismert alakja, oktató-tanár-ötletgazda.

– A helyreállítás körülbelül százezer forintba fog kerülni. Mivel egy nagy elemről van szó, ezért darut is kell hívni a helyrehozatalhoz – tette hozzá Varga Jenő, aki megjegyezte: azon is el kell gondolkodni, hogy jó helyen van -e park? Mivel hamarosan épül a nagy városi park, ezért érdemes lenne a Vargarénát is áttelepíteni oda. Az elemeket egyébként körülbelül másfél hét múlva tudják újra használni a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!