Szombathely

2014.02.26. 13:26

Devizahitelesek ügye

Szombathely - Hogyan segítene a devizahitel-károsultakon a Jobbik, erről tartott sajtótájékoztatót szerdán Rába Kálmán képviselőjelölt és Tatár József, az Otthonvédelmi Tanács szóvivője a Kőszegi utca Fő téri végén.

Merklin Tímea

– A devizahitelesek ügye mindenkit érint, azokat is, akiknek nincs hitelük, hiszen a GDP 2-3 százaléka megy hiteltörlesztésre, vagyis a pénz nem a hazai gazdaságot erősíti, hanem luxusprofitként megy a bankoknak – mondta Rába Kálmán. – A FIDESZ és az MSZP is hibás, hiszen az első Orbán-kormány tette lehetővé a bankok számára az egyoldalú hitelszerződésmódosítást, a szocialista kormány ideje alatt pedig rossz hitelkonstrukciókat kínáltak. Egy millió családot adósítottak el, ez közvetlenül 3 millió embert érint. A Jobbik javaslata: a hitelek forintosítása a felvételkori árfolyamon.

Szociális katasztrófa elé állítja az országot, ha a kilakoltatási moratóriumot feloldják a választások után – hívta fel a figyelmet Tatár József, aki úgy véli a bajbajutottak jogi úton nem tudnak megbirkózni a helyzettel, mert a perek évekig tartanak. Politikai megoldásra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!