Szombathely

2014.03.11. 10:20

Amíg az egyik lexikont böngészett, a másik ellopta a pénzt

Szombathely - Nagy népszerűségnek örvend a vasárnaponkénti zsibvásár a piacon. Sajnos a tolvajok körében is.

Kozma Gábor

A Vásárcsarnok biztonsági őrei az első csarnokban felügyelik a rendet, ott nincs is panasz, régóta eltűntek már a tolvajok. Az úgynevezett második ütemben, magyarul épületben, a vasárnaponkénti zsibvásáron tűnnek fel. Itt a biztonság garantálása a rendőrség dolga. – Lenne – teszi hozzá az egyik árus, aki nem mondja meg a nevét, de készséggel szól legutóbbi kalandjáról. Már az elején hozzá teszi szomszédjával együtt: egyre fiatalabbak és egyre szemtelenebbek a tolvajok.

Erről a zsibi-standról lopták el a pénzt a trükkös ifjú tolvajok. Fotó: Kozma Gábor

– Könyveket, régiségeket árulok már hosszú ideje, látom mi megy itt. Szinte foglalkozássá vált a lopás, egyre több embernek eszébe sem jut, hogy dolgozzon. Sajnos, ez ide is kihat. Pár hete két tizenéves jött, az egyik megállt a stand végénél, csak vigyorgott. A másik a kitett lexikont lapozgatta. Éppenséggel ez tűnt fel, mert nem sírt le róla az olvasás szeretete. Mondom neki, mire kíváncsi? Valamit motyogott, erre látom, a társa turkál a holmijaimban. Oda siettem, mire a lexikonos beugrott a pult mögé és felmarkolta azt a dobozt, amiben a pénzt tartom. Futás, már el is tűntek. Nyilván kifigyelhettek, mert tudták, mit kell felkapni – mondta el az árus. A beszélgetést többen is hallgatták. Úgy fogalmaztak, hogy megszaporodott a tolvajlás a zsibin. Szinte minden alkalomra esik néhány ügy.

– Sok osztrák jár ide, őket is lopkodják. Az lenne a jó, ha a rendőrök egyenruhában járőröznének, mert ettől tartanak a tolvajok – hallottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!