Szombathely

2014.03.30. 18:56

Ismét megrongálták az emlékhelyet

Szombathely – Ismét megrongálták a magántulajdonban lévő Trianon-emlékhelyet – tette szóvá a Vas Népének dr. Csorba Boldizsár, a Trianon-emlékhely és 56-os emlékpark létrehozója.

Farkas Eszter

A 18-as honvéd út 7. szám alatti háznál felállított emlékhelyről ezúttal a padot törték össze ismeretlenek a hétvégén. Nem ez volt az első rongálás, ami az emlékparkot érte. A padokat már egyszer ellopták a Pelikán park melletti emlékhelyről. Volt olyan eset, amikor eltűnt egy kerámia Krisztus-fej és összetört egy carrarai márványból faragott kereszt is. Arra is volt példa, hogy a turulszobrot rongálták meg, amelyet azonban később visszaállították a talapzatára. A magán Trianon-emlékmű nagyturulja eddig is mostoha sorsú volt, hiszen összetörték, majd összeragasztották, kikötötték, és nemrég, amikor egy másik turulmadarat is kapott, azt is darabokra törték ismeretlenek. Ez körülbelül egy hónappal ezelőtt történt. Akkor a töredékeit a turul lábai elé szórták az ismeretlen rongálók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!