Szombathely

2014.03.29. 20:30

Sport és családi napot tartottak

Szombathely - Családi sportnapot szervezett a Savaria Calisthenic Workout csapata. Igazi tavaszköszöntő testmozgás volt a javából, bemutatókkal fűszerezve.

Ambrózai Zsuzsanna

A csupán néhány hónapja működő Savaria Calisthenic Workout csapata gondolt egy merészet, és családi sportnapot szervezett. A saját testsúlyos edzést preferáló fiatalok legfontosabb célkitűzése, amellett, hogy ők maguk is sportoljanak, hogy erre minnél több embert rábírjanak. Rendezvényüknek a Vargaréna adott otthont, s ezúttal az időjárás is melléjük állt. (Az első rendezvényüket a kedvezőtlen időjárás mosta, avagy fújta el .) Több tucat család választotta szombat délutáni elfoglaltságának a sportolást. Kicsik és nagyok, gyerekek és anyukák álltak be mozogni, akár utcai ruhában is. Többen kaptak ugyanis kedvet a helyszínre érve, annak ellenére, hogy csak a nézőközönség sorait erősítették volna elsődlegesen.

A sport és családi délutánon kicsik és nagyok együtt edzettek (Fotó: Ambrózai Zsuzsanna)


A napsütésben, a DJ által szolgáltatott zenével a köredzések is játéknak tűnhettek a szemlélődők számára, nem úgy mint a résztvevőknek. A szervezők elmondták, nem az számított, ki milyen edzettségi szinten van, hanem a szándék, a sportolási kedv. A köredzések során a Calisthenic Workout tagjai folyamatosan köröztek a résztvevők között, ha helytelen mozdulatot láttak, azonnal segítettek. Márkus József személyi edző, a csapat egyik tagja azt mondja, az elhatározás kell, hogy megszülessen az emberben, onnantól, ha megvan a szándék, jöhet a szakember és segíthet a megfelelő és egyénre szabott program összeállításában.

Nem véletlen ennek a hangsúlyozása, hiszen a fiúk és most már lányok is szeretettel és örömmel látnak bárkit a csapatukban, hiszen a lényeg, hogy együtt edzenek, fejlődjenek, segítség egymást.

A sportnapra bemutatókkal is készültek a szervezők, egyfelől saját testsúlyos edzés-bemutatót láthattak az érdeklődők, de bemutatóztak a Galaxy rockisok, a deszákos és görkorcsolyások is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!