Szombathely

2014.04.02. 12:10

Vásár nem lesz

Szombathely - Idén nem Szent György-napi Vásárral, hanem Szent György-nappal készülnek az április végi rendezvényre a szervezők.

Ambrózai Zsuzsanna

Idén elmarad a Szent György-napi Vásár, illetve más formában, hagyományőrző Szent György-napként rendezik meg. Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója elmondta, számtalan ok játszott közre a döntésben. – Mérlegre tettük a lehetőségeket, s ebbe az irányba billent a nyelve. Vagyis, idén nem a megszokott formában szervezzük a rendezvényt, hanem Szent György-napként. Ez annyiban jelent változást, hogy vásár nem lesz, kulturális program azonban igen. A hagyományőrző csoportok és a közönség számára is nagyon fontos ez a rendezvény, régóta szabadtéri nyitóeseménynek számít a múzeumi berkekben, ezért is ragaszkodunk hozzá – mondja az igazgató. A hagyományőrző civil szervezetek bemutatói így tehát április 27-én, vasárnap lesznek láthatóak a megszokott helyen, a Vasi Skanzenben.

Szent György Nap lesz, kultúrműsorral, hagyományőrzőkkel, vásárra azonban idén nem számíthatunk a Vasi Skanzenben. Fotó: Szendi Péter

A döntésben közrejátszott, hogy az április vége igencsak sűrű lesz különféle eseményekben. Köztudott, hogy azon a hétvégén rendezik a Herényi Virágutat, ráadásul ugyanekkor ünneplik a jáki monostor megalapításának 800. évfordulóját, . Az igazgató hozzátette, nem kívánják a hagyományt megszakítani, jövőre ismét „teljes lesz" Szent György napja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!