Szombathely

2014.05.19. 17:25

Bővítik a Játékszigetet

Szombathely - Bővítik a Játéksziget óvodát. A kivitelezés félidejénél tartó munkálatokat műszaki bejáráson tekintette meg a polgármester és a városrész képviselője.

Simon Erzsébet

Négy csoportban több mint száz gyermekkel foglalkoznak a szentkirályi városrész Játéksziget óvodájában. Az intézmény kinőtte az épületet, ezért pályáztak a bővítésére. Százhúsz millió forintot nyertek, az összeget 14 millióval kiegészítette az önkormányzat, így napelemekkel is fölszerelhetik a több mint négyszáz négyzetméterrel megnövekvő óvodát. Jelenleg a munkálatok félidejénél tartanak.

A műszaki bejáráson. A kép szélén Fodor Imréné óvodavezető, mellette Sági József és Puskás Tivadar és Bereczky László (Fotó: Horváth Csaba)


Pénteken dr. Puskás Tivadar polgármester a városrész képviselőjével, Sági Józseffel, valamint a generálkivitelező kft. ügyvezetőjével, Bereczky Lászlóval műszaki bejáráson vett részt. Az ügyvezető elmondta: március elején vették át az építési területet, most a belső vakolás fázisánál tartanak, ezzel párhuzamosan végzik a gépészeti és a villanyszerelési munkákat. Az épület lapostetős, a szigeteléssel is haladnak. Fodor Imréné óvodavezető a szülőket dicsérte, akik türelmesek, és partnerek voltak a Pipitér csoport költöztetésében. A bővítés idején a gyerekek a Zarkaházi-kastélyban töltik a napjaikat, hamarosan egy másik csoport is odaköltözik, mert megkezdődik a tornaszoba kialakítása. Emellett készül egy új, ötödik csoportszoba, valamint fejlesztő- és logopédiai szoba.

Az óvoda kapacitása 120 fő lesz. Arra is lehetőség nyílik, hogy olyan, sajátos nevelési igényű (SNI) óvodáskorú gyerekek, akiket integrálni lehet, szeptembertől idekerüljenek.Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!