Szombathely

2014.05.19. 17:25

Bővítik a Játékszigetet

Szombathely - Bővítik a Játéksziget óvodát. A kivitelezés félidejénél tartó munkálatokat műszaki bejáráson tekintette meg a polgármester és a városrész képviselője.

Simon Erzsébet

Négy csoportban több mint száz gyermekkel foglalkoznak a szentkirályi városrész Játéksziget óvodájában. Az intézmény kinőtte az épületet, ezért pályáztak a bővítésére. Százhúsz millió forintot nyertek, az összeget 14 millióval kiegészítette az önkormányzat, így napelemekkel is fölszerelhetik a több mint négyszáz négyzetméterrel megnövekvő óvodát. Jelenleg a munkálatok félidejénél tartanak.

A műszaki bejáráson. A kép szélén Fodor Imréné óvodavezető, mellette Sági József és Puskás Tivadar és Bereczky László (Fotó: Horváth Csaba)


Pénteken dr. Puskás Tivadar polgármester a városrész képviselőjével, Sági Józseffel, valamint a generálkivitelező kft. ügyvezetőjével, Bereczky Lászlóval műszaki bejáráson vett részt. Az ügyvezető elmondta: március elején vették át az építési területet, most a belső vakolás fázisánál tartanak, ezzel párhuzamosan végzik a gépészeti és a villanyszerelési munkákat. Az épület lapostetős, a szigeteléssel is haladnak. Fodor Imréné óvodavezető a szülőket dicsérte, akik türelmesek, és partnerek voltak a Pipitér csoport költöztetésében. A bővítés idején a gyerekek a Zarkaházi-kastélyban töltik a napjaikat, hamarosan egy másik csoport is odaköltözik, mert megkezdődik a tornaszoba kialakítása. Emellett készül egy új, ötödik csoportszoba, valamint fejlesztő- és logopédiai szoba.

Az óvoda kapacitása 120 fő lesz. Arra is lehetőség nyílik, hogy olyan, sajátos nevelési igényű (SNI) óvodáskorú gyerekek, akiket integrálni lehet, szeptembertől idekerüljenek.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!