Szombathely

2014.05.13. 14:01

Európa balra van

Szombathely - Az eddigi négy helyett több európai parlamenti szocialista képviselő bejutására számít Újhelyi István, az MSZP jelöltje.

Simon Erzsébet

Európa balra van, mondják a szocialisták. A párt szombathelyi és vasi vezetője, dr. Ipkovich György és dr. Nemény András mellett dr. Újhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje sajtótájékoztatón ismertette, miért is fontos a május 25-ei választáson az egyes listára tenni az ikszet. Ipkovich szerint a megye sok mindent köszönhet az elmúlt hét évben megszerzett közösségi forrásoknak. Az esős időjárásra utalva elsőként a lukácsházi víztározót említette, majd egyéb más nagyszabású fejlesztést. Korántsem mindegy tehát, hogy a jövőben ki képviseli a vasi érdekeket (is) az EU parlamentjében.

Dr. Nemény András, dr. Ipkovich György és dr. Újhelyi István (Fotó: Horváth Csaba)


A szocialista jelölt jó választás lesz, tette hozzá. Dr. Újhelyi István szerint a tisztelet fontos dolog - ezzel a kormányfő elhíresült mondatára utalt - , ám azzal nem lehet jóllakni. Ő EU-s képviselőként munkát, kenyeret, tisztességes béreket kínál, és olyan programokat, amelyek nemcsak egy réteg, hanem a magyar lakosok élethelyzetét jobbítják. Mint mondta, azért dolgozik, hogy megszűnjön a magyar fiatalok gazdasági menekült státusza. A 2010-es adatok még csak 60 ezer, külföldön munkát vállalt magyarról szóltak, a KSH legfrissebb számai 600 ezerről. Ezen sürgősen változtatni kell - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!