Szombathely

2014.05.22. 12:03

Itt legjobb az EU-s pénzfelhasználás

Szombathely - 50 ezer forinttal több jut majd egy magyar állampolgárra a következő pénzügyi ciklusban – derült ki dr. Schöpflin György EP képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Merklin Tímea

– Sikeresen lobbiztunk Brüsszelben, rajtunk áll, hogyan tudjuk lehívni a pénzeket. Eddig az írek voltak a legügyesebbek 95 százalékos lehívással – mondta dr. Schöpflin György, aki 10 éve EP képviselő, aki úgy véli az Európai Unió a nemzetek uniója, nem az Európai Egyesült Államok.

Dr. Puskás Tivadar polgármester kiemelte: az előző pénzügyi ciklusban 660 ezer forint jutott egy magyar állampolgárra, a következő ciklusban 712 ezer forint jut majd. Ez annak köszönhető, hogy Schöpflin György hatékonyan tudja képviselni az érdekeinket, komoly kapcsolatrendszert épített ki az elmúlt 10 évben. Elhangzott: készítettek számítást a Nyugat-dunántúli térségre: itt a legmagasabb az egy főre jutó EU-s pénzfelhasználások száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!