Szombathely

2014.06.21. 15:12

Mulatság: a legrövidebb éjszaka délutánján

Szombathely - Ismét színes programokkal, hatalmas ringlispilekkel, vattacukorral köszöntötték a nyarat a szombathelyiek.

Farkas Eszter

A nyári napforduló az emberiség egyik legrégebbi (a pogány időkből származó, aztán Keresztelő Szent Jánosról, szláv nevén Szent Ivánról elnevezett) ünnepe, ilyenkor minden a fényről, a termékenységről szól. Vas megyében több helyen szerveztek programokat az év legrövidebb, legmisztikusabb éjszakája apropóján.

Szombathelyen szokás szerint a Csónakázótó környékén élménypark várta a szórakozni vágyókat, de itt is több helyszínen zajlottak a programok. A vásárosok és mutatványosok már délelőtt 10 órakor a Bartók Béla körúton várták az érdeklődőket. A nagyszínpadon az Emlékmű alatt délelőtt tánccsoportok léptek fel, délután pedig a koncerteket hallgathattak a résztvevők. A gyerekeknek is bőven tartogattak programokat a szervezők: Hetedhét ország vándorai, interaktív játszóprogramban vehettek részt a kicsik, de kedvükre körhintázhattak vagy akár póni lovagolhattak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!