Szombathely

2014.07.22. 13:14

Az MSZP változtatna a kártya használatán

Szombathely - Az MSZP képviselői a lakcímkártyához hasonlították a nemrégiben bevezetett Szent Márton kártyát. A jövőben javaslatot tesznek, hogy a kedvezményeket a város lakói az előbbivel is igénybe vehessék a kijelölt helyeken.

Boros Patrícia

Kedden sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) szombathelyi képviselői a Szent Márton kártya mindennapi használatával és a bevezetés költségvetést is érintő – társadalmi adókedvezmény – ügyével kapcsolatban. Elsőként dr. Horváth Attila önkormányzati képviselő beszélt arról, hogy a párt elgondolása szerint a kártya bevezetése nem más, mint a jelenlegi városvezetés közpénzen finanszírozott kampányfogása. Az MSZP szerint az előbbi, nyolc millió forintot fordított az adókból a kártya kialakítására és ezen felül jelentős költségekkel járt még ezek egyesével való kivitele is. A képviselő továbbá hangsúlyozta azt is, hogy a Szent Márton kártya – véleménye szerint – egy lakcímkártyának felel meg, mivel csak a szombathelyiek jogosultak a használatára. A párt a jövőben javasolni fogja, hogy a kedvezményeket a városban a lakcímkártya felmutatásával is igénybe vehessék a lakosok, ugyanis jelenleg bizonyos elfogadóhelyeken nem csupán a Szent Márton kártya felmutatását kérik a szombathelyiektől, hanem emellett a személyigazolványét, a lakcímkártyáét is. Dr. Nemény András, a párt Vas megyei elnöke beszélt arról, hogy azoknak az intézményeknek, amelyek részt vesznek a programban, a jegyár bevétel után jár társasági adókedvezmény. Most, hogy így kevesebb a jegyek ára nem tudják olyan mértékben igénybe venni, mint korábban, így ez veszteségként jelentkezik. Szóba került a közgyűlésen a kompenzáció lehetősége is – mondta el. A párt elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kompenzációt a jövőben semmi esetre sem támogatásként kellene adni, hanem a jegyár kiegészítéseként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!