Szombathely

2014.09.28. 20:25

Az oladi őszköszöntő tűzbe hozta a közönséget

Szombathely - Olad sem maradt őszköszöntő nélkül a hétvégén: pénteken iskolai sportnapot tartottak, szombaton térzenével kezdődött, retrobulival ért véget a nap. Meggyújtották a Szent Mihály-napi máglyát is.

Ölbei Lívia

Az Oladi Őszköszöntő Fesztivál egyrészt átfogta az egész lakótelepet, másrészt az oladi Simon István utcai Általános Iskolára, az iskola rendezvényházára és udvarára, valamint az új oladi templomra koncentrált. Pénteken az általános iskolások egészségfejlesztő és sportnapon vettek részt, ez volt a bemelegítés. Szombaton délelőtt vásári kikiáltók, zenészek járták a lakótelepet, régi szokás szerint toborozták a közönséget, sikerrel. Délután ismét megrendezték az oladi lecsófőző versenyt, aztán volt például zumba fitnesz Novák Vikivel, Sebestyén Márta a templomban énekelt, eljött Wolf Kati, a lecsófőző verseny eredményhirdetését az Ataru Taiko japán dobszínház ritmusai kísérték. Közben működött a játszóház, a légvár, lehetett lovagolni. Este pedig nemcsak a máglya lobbant föl, hanem nagy tűzijátékot is rendeztek. És csak ezután jött a java, sajnálhatja, aki a tüzes élmény után hazaindult, mert akkor lépett színre a 9 tagú LGT Emlékzenekar, és végképp tűzbe hozta azokat, akik maradtak. De egyszer mindennek vége szakad: egyszer csak a zenekart is elvitte a Zenevonat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!