Szombathely

2014.09.26. 17:10

Kedvencek hőse: Varjú Gábor

Szombathely - Már gyerekként tudta, hogy ha felnőtt lesz, állatok gyógyításával fog foglalkozni. A kétgyermekes édesapa, dr. Varjú Gábor a Szombathelyi Állatkórház alapítója és állatorvosa 19 éve gyógyítja a beteg házi kedvenceket.

Farkas Eszter

Már az általános iskolában tudta, hogy felnőttként állatokat fog gyógyítani dr. Varjú Gábor. – Gyerekként még úgy gondoltam, hogy teheneket és más haszonállatokat fogok gyógyítani. Ám mire befejeztem az állatorvosi egyetemet, arra már inkább a házi kedvencek gyógyításában volt több lehetőség. Az egyetem után két évig a Székesfehérvári Állatkórházban dolgoztam. 1997-ben visszatértem Szombathelyre, és évfolyamtársammal, dr. Peresztegi Attilával a volt Zanati úti Állatkórház állatorvosi rendelőjét kezdtük üzemeltetni. 2005 júliusában költöztünk át a jelenlegi Bartók Béla körúti épületbe – foglalta össze az elmúlt 19 évet dr. Varjú Gábor.

– Klinikánkon jelenleg 18-an dolgozunk, hatan vagyunk orvosok. Mint minden állatorvosnak, nekem is vannak kedvenc szakterületeim. Ilyen a szemészet, az onkológia és a bonyolultabb lágyszervi műtétek. Foglalkozom még a kutyák dialízises kezelésével is. Büszke vagyok arra, hogy klinikák az ország több pontján ismert, sokszor megoldhatatlannak tűnő eseteket hoznak hozzánk. Sok esetben éri kudarc az embert ebben a hivatásban, de rengeteg sikerélményem is van. A családom, a feleségem és a kollégáim támogatása pedig mindig erőt ad abban, hogy folytathassam az elkezdett munkát – mondta dr. Varjú Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!