Szombathely

2014.09.02. 13:14

Ga-Liba Gasztrofesztivál - Libafalatok zenével Szombathelyen

Mozgalmas hétvégére készülhetünk szeptember 12-14-én: első alkalommal rendezik meg a Ga-Liba Gasztrofesztivált Szombathely Fő terén, Big Band Fesztivál és Magyar Dal Napja is lesz.

Tartalmasnak ígérkezik szeptember második hétvégéje nívós programokkal és sok újdonsággal – mondta Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az AGORA beharangozó sajtótájékoztatóján. Első alkalommal rendezik meg a Ga-Liba Gasztrofesztivált, ahol libából készült finomságok és más vasi specialitások kóstolójával várják majd az éhes vendégeket, három napon át. Húsz helyi vendéglátós települ majd ki a Fő térre. A szervezők ezzel a rendezvénnyel szeretnék meghosszabbítani az őszi turisztikai szezont, és a libaságok révén szimbolikus kapcsolatot teremteni a Szent Márton héttel – fogalmazott Parais István, az AGORA igazgatója. Az ízutazást zene kíséri: itt lesz többek között Kökény Attila, Márió, a harmonikás és a Pannon Cigányzenekar.

Szeptember 13-án szombaton, immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Big Band Fesztivált. Mosonmagyaróvárról, Nagykanizsáról, Budapestről jönnek zenekarok, és egy osztrák együttes is elfogadta a meghívást Grazból. A program idén a Vasi Swing Tánccsoport bemutatójával egészül ki.

A vasárnap a magyar dal jegyében telik. Sokféle műfajban, számos helyi tehetség képviselteti magát, ilyen Szatmári Juli, az Elefánt és az Újvilág Utca. Idén is két Fő téri színpadon váltják egymást a koncertek, és először szerepel helyszínként a Joskar-Ola Napok színpada, itt lép fel az Ocho Macho.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!