Szombathely

2014.10.27. 12:29

A szocialisták szerint közösen kell kormányozni a megyeszékhelyen

Szombathely - Hogyan működjenek együtt a politikai erők a város érdekében? - tette fel a kérdést két helyi szocialista pártvezető délelőtt egy sajtótájékoztatón a városháza előtt.

Némethy Mária

- Több mint két hete voltak az önkormányzati választások, de ebben a mögöttünk lévő házban, a városházán csak az alkudozások folytak, a javaslatainkra eddig senki nem volt kíváncsi - kezdte a Magyar Szocialista Párt (MSZP)  sajtótájékoztatóját a szombathelyi városháza előtt dr. Czeglédy Csaba, a párt szombathelyi elnöke, frakcióvezetője, önkormányzati képviselője. Így folytatta:

Fotók: Szendi Péter

-  Álláspontunk szerint sem a Fidesz, sem Hende Csaba nem akarta polgármesternek Puskás Tivadart, de Lazáry Viktor nem tudott indulni a drogügy miatt, ezért maradt ő. Tudomásunk szerint  most a szervezeti és működési szabályzat átírásán dolgoznak itt a házban, ezt hozzá igazítják, mivel Puskás Tivadar sem fizikálisan, se mentálisan nem tud megfelelni a polgármesteri feladatoknak. Azon dolgoznak, hogy  az eddigi 10 közgyűlést a törvényi minimumra, 6-ra csökkentsék, és azon, hogy a  polgármester Lendvai Ferenc és Koczka Tibor kesztyűbábjaként reprezentatív feladatokat lásson el, 90 éves nénikéket köszöntsön. Pedig ebben a városban mindig dolgos, aktív polgármesterek voltak.  Nagy kérdés, hogy mindehhez asszisztál-e Molnár Miklós?

A sajtótájékoztatón dr. Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke, önkormányzati képviselő utalt a választások eredményeire, a szocialisták helyi sikereire, arra, hogy polgármester-jelöltjük, dr. Ipkovich György nyolc kerületben is nyert a városban.

- Ez az eredmény azt jelenti, hogy közösen kell kormányozni, ez a választók akarata - szögezte le a párt megyei elnöke. -  Mi azt szeretnénk, ha a szociális területet és a városfejlesztés területét ránk bíznák. Az előző területen konkrét, megvalósítható programunk van, a fejlesztéseknél meg úgy látjuk, nem úgy fejlődött ez a város az elmúlt négy évben, ahogyan egy ilyen rangú megyeszékhelynek fejlődnie kellett volna. Azt sem akarjuk, hogy felemás módon fejlődjön Szombathely, ha büntetnék azokat a területeket, ahol nem a fideszesek nyertek.

A szocialisták megyei elnöke úgy látja, hogy gyámság alá helyezik Puskás Tivadart, illetve azt is mondta: a Fidesz erőből akar politizálni a városban. - A választások úgy alakultak, hogy itt nem képeződött le az országos Fidesz-győzelem, itt nincs senkinek többsége, s ennek a bizottságokban is tükröződnie kell - hallottuk végül dr. Czeglédy Csabától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!