Szombathely

2014.10.03. 18:35

Beszélő madarak Oladon

Szombathely - Díszmadár kiállításra várják az érdeklődőket Oladon, de nem csupán a madárbarátokra számítanak a szervezők.

Budai Dávid

Tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Savarai Díszmadártenyésztő és Állatbarát Egyesület országos díszmadár kiállítását az Oladi Művelődési Központban. A három napos rendezvényen csaknem ezer díszmadár látható, amelyek között igazi különlegességek is megtalálhatóak.

Ajkay Ferenc, az egyesület elnöke elmondta: a díszmadarakon kívül egzotikus hüllők, díszhalak is lesznek a kiállításon, sőt kutyás bemutató és játszóház is várja a látogatókat. Külön erre az alkalomra rajzpályázatot is hirdettek, amit a zsűri már értékelt is. A díszmadártenyésztők számára a kiállítás egyben szakmai megmérettetés, hiszen 11 kategóriában versenyeznek a kiállítók.

A hétvégi díszmadár kiállításon Ajkay Ferenc beszélő papagáját is megtekinthetik és meghallgathatják a madarak szerelmesei (Fotó: Tímár Gergely)

A díszmadarak iránt érdeklődőket szakmai tanácsokkal is ellátják a szervezők, de mint az egyesület elnöke fogalmazott: vigyázni kell, hiszen könnyen megfertőződhet az ember a madarak szeretetével. Ajkay Ferencnél már 40 éve tart ez a szerelem és mintegy száz madár büszke tulajdonosa, köztük olyan beszélő papagájoknak, amelyeket a nagyközönség is megtekinthet szombaton, illetve vasárnap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!