Szombathely

2015.02.11. 16:19

125 éves Vas megye legjobb szakközépiskolája

Szombathely - 125 éves fennállását ünnepli idén a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola. A születésnap mellett az intézmény a szakközépiskolák országos rangsorában elért 11. helyre is büszke lehet.

Az intézmény könyvtárában sajtótájékoztatón ismertették Szombathely egyik legrégebbi szakközépiskolájának ünnepi programjait, és szó esett az iskola alapításáról is.

A képen balról jobbra: Házi Gábor, Bodáné Szendrő Mónika, Glavanics Krisztina, Fancsali András, Sági József Fotó: Médiaközpont

- Az 1890-ben alapított intézményékünk öttantermes iskolaként kezdte el működését. Ma 550 diákunk van, ez a város és a megye egyik legnagyobb intézménye - mondta Sági József igazgató, és kiemelte, hogy az Eduline oktatási portál összesítése alapján jelenleg a Horváth Boldizsár a legjobb szakközépiskola Vas megyében. A tanulmányi eredmények mellett a diákok számos természettudományi versenyen és sportvetélkedőkön értek el kimagasló eredményeket. Az intézményben a gazdaság-informatikus képzés keretében lehetőségük nyílik a tanulóknak arra, hogy németországi szakmai gyakorlaton is részt vehessenek. A diákok a tanórák mellett ECDL-képzésre is jelentkezhetnek, hiszen az iskola ECDL-vizsgaközpont is.

Február 19-én nagyszabású gálaműsorral emlékeznek az iskola tanárai és diákjai az intézmény 125 éves fennállására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!