Szombathely

2015.02.24. 20:25

Szombathelyen szemei – Tizenegy új közterületi kamera beszerzése van folyamatban

A bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság februári ülésén a polgárőr szervezetek is beszámoltak tevékenységükről.

Lisztmayer Zsófia

Kedden délután tartotta februári ülését a bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság. A napirendi pontok között a bizottság tagjai megvitatták egyebek között a költségvetés rájuk vonatkozó részét, és javaslatot tettek a "Szombathely Közrendjéért-díj" adományozására.

Szombathelyen összesen hat polgárőr egyesület működik, összesen 160-an dolgoznak a szervezeteknél. Az előző bizottsági ülésen három polgárőr egyesület munkatársai számoltak be tevékenységükről a bizottság tagjainak, kedden pedig a többi szervezet képviselőit is meghallgatták. Ágh Ernő bizottsági elnök elmondta, hogy a polgárőröknek elsősorban Szombathely szemeivé kell válniuk. A hatékonyság érdekében fontos, hogy kint tartózkodjanak a közterületeken, és folyamatosan tartsák a kapcsolatot a rendőrséggel.

Az ülésen dr. Varsányi Péter, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatója beszámolót tartott a közterületi térfigyelő kamerarendszer 2014. évi működésének tapasztalatairól. Ágh Ernő bizottsági elnöktől megtudtuk, hogy a jelenleg is működő 39 közterületi térfigyelő kamerán kívül további 11 készülék beszerzése folyamatban van. Ágh Ernő hangsúlyozta, hogy a térfigyelő kamerák legnagyobb előnye a bűnmegelőzésben rejlik, ugyanis nagy a visszatartó erejük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!