Szombathely

2015.03.25. 15:50

2,2 milliárdos beruházás Szombathelyen

Szombathely - Ütemterv szerint haladnak a Brenner-iskola új, 24 tantermes épületének építési munkái. Az alsó tagozat helyén óvoda lesz.

Unger Tamás

A beruházás része a mostani alsó tagozat helyén egy óvoda kialakítása is, amelynek kivitelezése április elején kezdődhet el – erről tartottak sajtótájékoztatót a püspöki hivatalban.

Az épületet felújítják, ősszel pedig megérkeznek az ovisok. Fotó: Unger Tamás

A Hollán Ernő utcai műemléképület csaknem száz éve oktatási célokat szolgál. Nyolc osztállyal itt működik a Brenner-iskola alsó tagozata. A diákok ősszel már az új épületben kezdik a tanévet, itt pedig egy 40 fő befogadására alkalmas, kétcsoportos óvodát alakítanak ki. Az egyházmegye már működtet egy óvodát az oladi lakótelepen száz kisgyermekkel, a megnövekedett férőhelyigények miatt vágtak bele a bővítésbe – mondta el Englert Zsolt, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

Már megtörtént a munkaterület átadás-átvétele, a kivitelezés április 7-én kezdődik. Alapos felújításra készülnek: megszépül a tetőhéjazat és a homlokzat, cserélik a nyílás-zárókat, belül korszerűsítik a gáz-, fűtés- és szellőzőrendszert, a vízvezetékeket és az elektromos hálózatot, és kertépítés sem marad el – sorolta Varga Dezső.

A munkálatok miatt az alsó tagozatos osztályokat a tavaszi szünet után az egyházmegye különböző épületeiben, például a kollégium és a hittudományi főiskola tantermeiben helyezik el. A felújítás várhatóan augusztus közepére fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!