Szombathely

2015.03.18. 13:12

Belevalók - Felkészültek a cukorbeteg gyerekek fogadására a szombathelyi óvodák

Erős Antónia televíziós műsorvezető videóüzenetben köszöntötte a Belevalók oktatóprogram résztvevőit, akik egy félnapos képzésre érkeztek szerdán a Nyugat-magyarországi Egyetem SEK konferenciatermébe.

 

Fotók: Médiaközpont

A szombathelyi és környékbeli óvodák pedagógusai és dajkái – az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak köszönhetően - a cukorbeteg gyerekek gondozásáról hallgattak meg előadásokat. A tapasztalatok szerint az óvónők többsége felkészületlen, amikor egy intézménynek diabétesszel küzdő kisgyermeket kell fogadnia, sőt, már arra is volt példa az országban, hogy a betegségre hivatkozva elutasítottak egy gyereket.

Szombathely a 14. állomása a képzéssorozatnak. Koczka Tibor alpolgármester a megnyitón a pedagógusok élethosszig tartó ismeretbővítésének fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a városi önkormányzat már régóta nagy figyelemmel fordul a különleges ellátást igénylő gyermekek felé, így a speciális étrendre szoruló kicsik étkeztetése is megoldott. Örömteli – fogalmazott –, hogy most új tudással vértezik fel magukat a szombathelyi óvónők, és a gyerekek hétköznapjait teszik ezzel szebbé. A programnak elméleti és gyakorlati oktatás is része volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!