Szombathely

2015.03.12. 16:57

Nyelvvizsgát az egyetemistáknak!

A tapasztaltok szerint, akik úgy kerülnek be a felsőoktatásba, hogy még nincs nyelvvizsgájuk – annak ellenére, hogy az egyetem felkínálja a kurzusokat – nem szerzik meg a szükséges dokumentumot az államvizsgáig. Sokan ezért nem vehetik át a diplomájukat.

Derényi András tudományos munkatárs látható előadás közben. Fotó: SZMK

Egy program keretében az egyetem megteremtette a feltételeit annak, hogy egyes kurzusok idegen nyelven is hallgathatóak legyenek. Továbbá jelentős mennyiségű tananyag és könyvbeszerzésekre is sor került.  - A fő cél az volt, hogy a hallgatók ne csak angolból és németből, hanem más nyelvekből: horvátból, szlovénből, oroszból és olaszból is nyelvvizsgát tehessenek – emelte ki Szabó Csilla egyetemi docens. A szakmai napon szó volt arról is, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény a 2013-ig végzettek számára lehetőséget biztosít belső nyelvvizsga letételére. - A kollégáimmal megbeszéljük és kidolgozzuk a koncepcióját annak, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetem milyen belső nyelvvizsgát tud ajánlani - mondta Horváthné Molnár Katalin, a Savaria Egyetemi Központ elnök-rektorhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!