Szombathely

2015.04.04. 15:07

Örökbefogadó-napot és jótékonysági vásárt tartott a Fekete István Állatvédő Egyesület Szombathelyen

Szombathely - A Fekete István Állatvédő Egyesület örökbe fogadható kutyusaival és jótékonysági vásárral várta az állatbarátokat a Happy Zooban nagyszombaton. Örömmel fogadták a mentett állatoknak szánt húsvéti ajándékokat is.

Unger Tamás

A Homa Centrum ajánlotta fel az auláját a Fekete István Állatvédő Egyesület mentett kisállatai számára. Bárki hozhatott húsvéti ajándékot az árva állatoknak, örömmel fogadták az eledelt is.

Csollányné Horváth Krisztina, a Fekete István Állatvédő Egyesület elnöke elmondta, mintegy húsz kutyus várt gazdára, a többségük még növendék. Nemcsak gazdikat kerestek az ebeknek, hanem adománygyűjtést is szerveztek. Jótékonysági vásárt is tartottak, az egyesület emblémájával ellátott tárgyakat lehetett megvásárolni, ezzel is támogatva a gazdátlan kedvenceket.

- Karácsony előtt sikeres volt az akciónk – folytatta az elnök. – Akkor ezer kilogramm táp gyűlt össze. A szombati rendezvény előtti napokban több érdeklődővel is beszéltünk, sokan kinézték az interneten, melyik kutyust fogadnák örökbe. A tapasztalat az, hogy közülük már kevesen érnek ide, pedig nagy szükség lenne a szerető gazdikra. Mi mindenben segítjük a leendő kutyatulajdonosokat. Láncra, kennelbe nem adunk kutyát. Az új tulajdonosoknak azt ajánljuk, hogy menjenek el választottjukkal egy kutyaiskolába, így könnyebben összecsiszolódnak.

A kutyákat próbaidőre adják, így aki meggondolja magát, még visszaviheti az egyesülethez az ebet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!