Szombathely

2015.04.17. 10:09

Ki tud a legtöbbet a brit ünnepekről? - Idegennyelvi témaheteket tartottak a szombathelyi Neumann iskolában

Szombathely - A Neumann János Általános Iskolában a hagyományok szerint az idén is megtartották az idegennyelvi témaheteket.

Civil Tudósítónktól

A témahetek rendezvényei között újdonság volt a St. Patrick napi kizöldellés. Az Oladi Általános Iskola felhívásához csatlakozva a neumannos diákok zöld ruhába öltözve mentek azon a napon iskolába. Az iskola Csodaparkjának taván az osztályok képviselői elhelyezték hajóikat, ezzel is jelezve, hogy mindenki nagyon várja a tavasz eljöttét.

Fotó: Pongrácz Patrik

A témahetek hagyományos rendezvénye az angol, illetve német nyelvi szépkiejtési verseny.

A tanórákon a diákok angol és német nyelvű projekteket készítettek, ebben a tanévben a természet volt a projektkészítés témája. A legszínvonalasabb munkákat kiállították.

Pődör Rebeka és Majczán Lili - Gothard Jenő Ált. Isk. 7. oszt. Fotó: Pongrácz Patrik

A rendezvénysorozat fő eseménye minden évben a Neumann iskola pedagógusai által szervezett megyei angol nyelvi verseny döntője, aminek az idén a „British Holidays" (Brit ünnepek) címet adták. Az első két fordulóban brit ünnepekkel kapcsolatban kellett feladatlapot megoldaniuk a jelentkezőknek, illetve projektet kellett készíteniük. Az első két fordulóban a legjobban teljesítő csapatokat hívták meg a harmadik, döntő fordulóra, ahol írás-, olvasás-, beszédkészséget mérő feladatokat kaptak a versenyzők, valamint hallás utáni szövegértés és activity is szerepelt a feladatok között.

A verseny eredménye:

5-6. osztály:

Gyenese Anna, Melega Miklós - Brenner János Óvoda, Ált. Isk., Gimnázium és Kollégium, SzombathelyKrecsányi Júlia, Szendrődi Rebeka - Gothard Jenő Ált.Isk., SzombathelyCzimber Márk, Weidl Tamás Márk - Bersek József Ált. Isk., Kőszeg

7-8. osztály:

Kálmán Gergő, Kása André - NYME Bolyai János Gyakorló Ált. Isk. és Gimnázium, SzombathelySzabó Bence, Imre Gergő - Gárdonyi Géza Ált. Isk., SárvárMajczán Lili, Pödőr Rebeka - Gothard Jenő Ált. Isk., Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!