Szombathely

2015.04.25. 11:10

Osztrák slam poétától tanultak a szombathelyi egyetemisták

Slam poetry workshop zajlott április 22-én délután a NymE SEK Germanisztika Tanszékén. Az Osztrák Kultúrfórum támogatásával és Katrin Fennes osztrák lektor szervezésében létrejött workshopot az elismert osztrák slam poéta, Mieze Medusa tartotta.

Civil Tudósítónktól

Medusa 14 éve műveli a műfajt, amelynek űttörője hazájában. Ír prózát, lírát és rapet, melyek könyvekben, folyóiratokban jelennek meg, illetve élő előadásban színpadon. Egyik szervezője az Ö-Slamnak, mely Ausztria slam-poetry bajnoksága.

balról Kovács Márta, Szekér Renáta, Varga Éva (germanisztika II. év), Mieze Medusa (Fotó: Pólay Veronika)

A workshopon először előadott egy művet a közönség bevonásával, majd asszociációs gyakorlatok következtek. Az ezek során összegyűlt szavakkal írtak a hallgatók és maga Medusa is egy-egy slam poetry verset, melyet egyenként előadtak. Medusa minegyiket külön értékelte és bemutatta a műfaj főbb jellemzőit és stíluseszközeit, melyet a hallgatók is felhasználtak műveikben. A német nyelvre jellemző ún. Monster (szörny)-szavak is terítéken voltak, melyek az extra hosszúságú összetett szavak. A versek írásakor lehetőség volt a code-swiitchingre, azaz a nyelvek keverésére, az azok közti váltásra és a nyelvhelyességre sem kellett figyelni.

Pólay Veronika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!