Szombathely

2015.05.27. 17:21

Két fiatal szombathelyi színész karnyújtásnyira volt attól, hogy szerepeljen a Saul fiában

Majdnem híresnek lenni jobb, vagy rosszabb, mint ismeretlennek? Döntsék el önök!

Budai Dávid

Azt mindenki tudja, hogy Nemes Jeles László alkotása a Saul fia Cannes-ban elnyerte a fesztivál nagydíját, azt viszont csak kevesen, hogy kis híján két szombathelyi színész is szerepet kapott a filmben. Kristóf Roland és Poppre Ádám a Weöres Sándor színház egykori színészeinek valóban nem sokon múlt, hogy ők is a vászonra kerüljenek a francia Riviérán.

Nemes Jeles László először a Nevető embert látta Szombathelyen, a két fiatal színész akkor, 2009-ben találkozott először a fiatal rendezővel, majd egy évvel később a Kis Lord próbáján futottak össze, végül a Félkegyelmű próbaidőszaka alatt csörrent meg először a telefon. Fontos tudni, hogy mindhárom említett darabot a fiatal rendező édesapja, Jeles András rendezte.

Kristóf Roland úgy emlékszik vissza, azzal keresték meg, hogy hamarosan forgatnak egy holokauszttal foglalkozó filmet, amihez szereplőket keresnek. Ő végül elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni a válogatáson, és akkoriban a filmről is csak annyit tudott, hogy lesznek külföldi forgatási helyszínek.

Poppre Ádám viszont felutazott a budapesti castingra, ahol arra kérték mondjon el egy verset, vagy történetet. Miután rögzítették a monológját, Ádám megkérdezte, milyen szerepekre válogatnak, azt mondták, vagy fogvatartott lesz, vagy őr. Végül aztán nem válogatták be a filmbe.

Poppre Ádám két évvel ezelőtt volt a Saul fia válogatásán (Fotó: Poppre Ádám)

A történeteket hallva, óhatatlanul eszembe jutott Pete Best esete, aki a Beatles eredeti dobosa volt még Ringo Star előtt, aztán a világsiker előtt váratlanul kikerült a bandából. A két fiatal színész esetében persze nem erről van szó, de azért kíváncsi voltam milyen érzések kavarogtak bennük a Cannes-i képsorokat nézve.

Mindketten elmondták, büszkék Nemes Jeles Lászlóra és nagyon örülnek a film sikerének. és persze azt is, hogy jó lett volna, ha mindennek ők is részesei lehetnek. Valószínűleg mindketten kis szerepet kaptak volna csak, de egy nagy filmben bőven elég ha látszik az ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!