Szombathely

2015.06.08. 12:37

Figyelem, keddtől útlezárás Szombathelyen! – Kezdődik a csatornarekonstrukció a Rohonci utcában

Szennyvízcsatorna- és vízvezeték-rekonstrukciós munkák kezdődnek kedden Szombathelyen a Rohonci utca környékén.

Médiaközpont

A beruházás három szakaszban valósul meg, és egészen november közepéig eltart. Útlezárásokra kell számítani, de a vízszolgáltatásban éjszakára időzítik a szüneteket. A kivitelezés összesen több mint 250 millió forintba kerül. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a városházán.

Hatvan-hetven éves szennyvíz-vezetékeket cserélnek keddtől Szombathelyen. Az első ütemben a Magyar László utcában folynak a munkálatok a Brutscher József utcai és a Petőfi Sándor utcai kereszteződés közötti szakaszon, az egyetemi kollégium előtti területen. A kivitelezés végéig, azaz július 12-éig teljes útzár lesz. Kerülni a Brutscher József utcán lehet, amelyet erre az időre kétirányúsítanak. Az itt található buszmegállót áthelyezik, erről az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. gondoskodik majd.

Fotó: Médiaközpont

A második szakasz tervezett időpontja július 13-ától augusztus 19-éig tart, ekkor a Petőfi Sándor utca, a Rohonci utca és a Magyar László utca kereszteződésében, a rendőrség előtti területen dolgoznak majd a szakemberek. Itt részleges útlezárásokra kell számítani. A vízvezetékcserét éjszakára időzítik, így teljes forgalomkorlátozásra nem lesz szükség.

A harmadik szakaszban - szeptember 2-a és november 15-e között - a Rohonci út Petőfi Sándor utca 1/C és a Deák Ferenc utca közötti részén folytatódik a munka. Ezt érzik meg leginkább az autósok, ugyanis ezt a szakaszt teljesen lezárják a kivitelezés idejére.

A rekonstrukció ideje alatt a rendőrség előtti parkolót nem lehet majd használni.

"Ezen a területen rossz állapotban van, elöregedett a csatornarendszer. 2010-ben ideiglenes átkötéssel oldottuk meg a folyamatos ellátást, de a teljes rekonstrukció elkerülhetetlen. Összesen 280 méter hosszan cseréljük a vezetékeket" - mondta el dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: modern technológiával dolgoznak, amely az elkövetkező nyolcvan évre megoldást jelent. A munkálatok költsége a szennyvízcsatorna-rendszert illetően 220 millió forint, amelyet egy korábbi ISPA-projektbe előlegként fizetett, most visszakapott pénzből finanszíroz a Vasivíz ZRt. "Hogy ne kelljen kétszer megbontani a burkolatot, egyúttal ivóvíz-gerincvezetéket is cserélünk, ennek értéke 32 millió forint, amelyet a vízhasználati díjból finanszírozunk, ez tehát önkormányzati forrás" - emelte ki a vezérigazgató.

Dr. Puskás Tivadar polgármester elmondta: a 20. század fordulóján még Éhen Gyula építtette ki a város közműellátó-rendszerét. A kivitelezés ütemezésénél figyelembe vették a karnevál időpontját. Türelmet kért a lakosságtól a kivitelezés okozta kellemetlenségek miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!