Szombathely

2015.06.08. 17:01

Könyv a Donászy-kultuszról

Donászy Magda író- és költőnőről szól a Szülőföld Kiadó Szombathelyi nők sorozatának 13. kötete, amelyet hétfőn mutattak be a Huszár úti laktanyában berendezkedett Őrvidék Házban.

Merklin Tímea

A szerző Devecsery László, aki sok kutatómunkával rendhagyó könyvet írt, újabb fontos mementójaként a szombathelyi Donászy-kultusznak. A város a költőnő 100. születésnapján, 2011-ben helyezett el emléktáblát a Donászy Magdáról elnevezett óvoda falán, amint erre Illés Károly alpolgármester emlékeztetett a könyvbemutatón.

Devecsery László, a könyv szerzője és Galgóczi László, a költőnő fia (Fotó: Merklin TÍmea)

Az intézmény Törpvidám csoportja adott műsort a rendezvényen (a picik visszajöttek a nagy tapsra), ahol dr. Takátsné dr. Tenki Mária a Szombathelyi nők sorozat jelentőségét méltatta, amelynek szerkesztője Kelbert Krisztina. Itt volt Galgóczi László, a költőnő fia, aki mesélt az édesanyjáról, hogy főként éjszaka írt, mert nappal nem volt ideje, és minden reggel a kertbe szaladt a virágaihoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!