Szombathely

2015.07.01. 11:53

A Bayern München a szíve csücske - Munkába állt Szombathely új jegyzője

Szombathely – Dr. Károlyi Ákost nevezte ki Szombathely jegyzőjének dr. Puskás Tivadar polgármester.

Bakos Ágnes

Az új jegyző július 1-jével állt munkába. Korrekt és bizalmi együttműködésre számít a hivatalban, magánemberként tősgyökeres szombathelyi és focirajongó.

Tavaly november végén mondott le Szombathely korábbi jegyzője. Az állás betöltésére idén februárban, majd májusban írtak ki pályázatot. Dr. Károlyi Ákos korábbi aljegyző nyerte el a posztot. Tavaly év vége óta jegyzői feladatokat ellátó aljegyzőként dolgozott dr. Károlyi Ákos – mint mondta, a felelősség jelent változást.

– Jegyzőként a hivatal első számú vezetője és felelőse az ember, ami egy aljegyzőnél nincs így. Én azt tanultam az általam nagyon tisztelt korábbi főjegyzőktől, hogy a jó vezető nemcsak irányít és elszámoltat, hanem hisz a munkatársaiban, érti és megérti a problémáikat, és ha hibáznak, vállalja a felelősséget helyettük is – mondta a jegyző.

Dr. Károlyi Ákos. Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

A mindennapi munka tekintetében nagy változást nem jelent a jegyzői kinevezés, hiszen az elmúlt hét hónapban jegyzői feladatokat látott el aljegyzőként. Kialakult már a kölcsönös bizalmon alapuló, korrekt és tisztességes együttműködés a munkatársaival. Ezt folytatná a jövőben is. Mint mondta, a pályázat benyújtása nehéz döntés volt. Sok mindent mérlegelt, miközben számtalan helyről kapott biztatást, amelyek szintén a pályázat beadására ösztönözték.

– Mindig is megtiszteltetésnek és különös kiváltságnak gondoltam szombathelyiként a szombathelyiekért dolgozni, amelyre jegyzőként a korábbiaknál is nagyszerűbb lehetőségem adódik – összegezte döntését dr. Károlyi Ákos. Azt mondta, megtisztelő volt számára, hogy egyhangúan, pártállástól függetlenül támogatta a jogi bizottság. Szerinte a bizalom az elmúlt években végzett munkájának szól.

– Nyolc éve dolgozom vezetőként hivatalban. Voltam irodavezető, majd különböző osztályok vezetője, aztán pedig aljegyző. Mindig arra törekedtem, hogy tisztességesen és korrekten végezzem a munkám, segítsem a városvezetés, a közgyűlés és a bizottságok munkáját. Úgy vélem, hogy ez a fajta tisztesség és az elvégzett munka, annak minősége, mennyisége köszön vissza a bizalomban.

Dr. Károlyi Ákos kiemelte, hogy különösen fontos számára dr. Puskás Tivadarnak, Szombathely polgármesterének bizalma. A jegyzői feladatból adódóan speciális a viszony a város első emberével – emlékeztetett dr. Károlyi Ákos. A jelenlegi jogszabályi keretek között Szombathely polgármestere a munkáltatója, miközben kontrollt jelent a jegyzői munkakör, következetesen jeleznie kell az egyes ügyekben esetlegesen felmerülő szakmai és jogi aggályokat, és a megoldási lehetőségeket. Célja a bizalom megőrzése, ami becsületes, tisztességes munkával érhető el – fogalmazott a jegyző.

– Meggyőződésem, hogy Szombathelynek erős polgármesteri hivatalra van szüksége, olyan hivatalra, amelyben mindenki büszke arra, hogy a „város házában” Szombathelyért dolgozhat – hangsúlyozta dr. Károlyi Ákos. Ha mint magánembert kérdezem, akkor azt hangsúlyozza, hogy tősgyökeres szombathelyi.

– A vasútállomás környékén nőttem fel. Ma is nosztalgiával gondolok a mai Hefele Menyhért középiskola udvarán vívott focimeccsekre, amelyekre a környékbeli srácokkal magunk készítettünk a lakóknak meghívót, és a Széll Kálmán utca 51. szám alatti tömbbelsőben tartott BMX versenyekre. Büszke vagyok a „nagy lajosos” múltamra és a szombathelyiségemre, nagy szurkolója vagyok a Falco kosárlabdacsapatának és természetesen a Halinak. Akik ismernek, azok pedig tudják, hogy ha foci, akkor világversenyen a német válogatott, egyébként pedig a Bayern München a szívem csücske. Persze a legjobb lenne végre a magyar válogatottért szorítani egy nemzetközi tornán – mondta a focirajongó jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!