Szombathely

2015.08.24. 11:58

Változik-e a klíma? - Tudományos konferencia kezdődött az egyetemen

Negyedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Nyugat-magyarországi Egyetem nemzetközi nyári egyeteme. Az egész héten tartó tudományos tanácskozás középpontjában a klímaváltozás áll.

Médiaközpont

A programban olyan külföldi egyetemek képviseltetik magukat, mint a lüneburgi Leuphana Egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem társintézete, a kínai Shanghai Jiao Tong University, a japán Tokyo University, az angliai Greenwich University, a német Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität, vagy a Cornell University az Amerikai Egyesült Államokból.

Németh István, a szombathelyi egyetem Természettudományi és Műszaki Karának tudományos dékánhelyettese kiemelte: a programsorozat az éghajlatváltozás hatásait elemzi, de nem csak egy szempontból, hanem komplexitásában ragadja meg a problémát.

A klímaváltozással kapcsolatos aktuális kutatásokról elismert szakemberek tartanak személyesen vagy videokonferencián keresztül előadásokat.

Fotó: Médiaközpont

A nyári egyetem ideje alatt a diákok az előadások mellett megismerkedhetnek Szombathely látnivalóival, idegenforgalmi nevezetességeivel. Dr. Puskás Tivadar polgármester kiemelte, ez a rendezvény jó a városnak, hiszen az ide látogató külföldi előadók és diákok elviszik Szombathely jó hírét a világ különböző pontjaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!