Szombathely

2015.09.07. 15:24

A PTE hallgatói is fogadalmat tettek

Szombathely – Közel kétszáz elsőéves hallgató tette le fogadalmát a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központjának és a PTE Szociális és Egészségügyi Szakképző Iskola Szent-Györgyi Albert Tagintézményének tanévnyitó ünnepségén.

Fotó: Szendi Péter

A ceremónia Szombathely politikai, szakmai közéletének képviselőinek és a kar vezetőségének ünnepélyes bevonulásával vette kezdetét. „Segíteni másokon a legszebb dolog! A legjobb hivatást választották" – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a hallgatókat Puskás Tivadar polgármester. Hozzátette, Szombathely egy nagyon jó város, ahol a fiataloknak számos sportolási és szórakozási lehetőségük lesz a tanulás mellett. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke hozzátette, e szakma és kar régi hagyománnyal bír Szombathelyen, legalább olyan fontos, mint a gépészmérnökképzés. Az intézmény egészségügyi és szociális területre képez szakembereket: védőnő, ápoló és mentőtiszt, szülésznő, csecsemő- és kisgyermeknevelő, valamint szociális munkás szakon tanulhatnak a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!