Szombathely

2015.11.19. 18:26

A Vas megyei ifjúság helyzetéről beszélgettek

Csütörtökön délután kerekasztal-beszélgetésre gyűltek össze szakemberek és a fiatalok képviselői az Új Nemzedék Plusz Kontaktpontban, ahol megvitatták a megye ifjúságának helyzetét, problémáit.

Vadas Krisztina

A programot a Nemzeti Ifjúsági Tanáccsal közreműködve szervezte meg az SRT Logo Ifjúsági Szolgálat, valamint az Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda. Az eseményt Rettegi Attila, a szombathelyi közgyűlés Oktatási és Szociális Bizottságának elnöke nyitotta meg.

A program első részében a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnöke, Kaszás András a szervezet munkáját és célkitűzéseit mutatta be a résztvevőknek.

Ezt követően megadott kérdések mentén elindult a beszélgetés a megye ifjúsági helyzetéről.

Az eseményen olyan vasi szakemberek is részt vettek, akik régóta foglalkoznak az itteni ifjúság helyzetével. Például Polgár Endre István ifjúsági referens, Végh György Károly egészségfejlesztő vagy Borsos László is régóta dolgozik azon, hogy minél jobban érezzék magukat a vasi fiatalok.

Az ifjúság képviseletében részt vett Dávid Noel diákpolgármester és Bársony Dóra diák-alpolgármester is, akik már megválasztásukkor is bizonyították, mennyire szívükön viselik a diákok helyzetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!